Menu Close

NO TELEFON COWAY CARELINE

no telefon coway careline

Sila hubungi Coway Careline untuk pertanyaan, aduan dan kerosakan penapis Coway anda.

Hubungi 1800-888-111

Tekan 1: Laporan kerosakan

Tekan 2: Jualan dan pertanyaan

Tekan 3: Bill dan pembayaran

Tekan 4: Khidmat pelanggan.

Waktu panggilan

Isnin – Jumaat : 9 pagi – 8 malam

Sabtu – Ahad: 9 pagi – 4 petang

Sekian...

Jika sharing Hariz ni membantu dan memudahkan urusan Tuan/Puan sila LIKE dan REVIEW page Hariz dengan menekan gambar dibawah.

KLIK GAMBAR UNTUK SUPPORT

Jika ada soalan sila hubungi Coway Careline di talian 1800-888-111 atau tinggalkan komen anda dibawah. Terima kasih.

54 Comments

  1. JANT

    MONTHLY BUAT DEDUCTION TAPI SERVICE TAK TEPAT, MACAMANA YE?
    SELALU TUKAR STAFF…
    SAYA DAH GUNA COWAY 5 TAHUN TAPI BUAT DEDUCTION LAGI INI…
    DENGAN SIAPA SAYA BOLEH CHECK YE…

    • harizcoway

      Boleh cek dengan ejen yang uruskan pembelian Coway Jant dulu. Dia boleh buat semakan dan aduan. Saya hanya boleh bantu customer yang buat pembelian dengan saya sahaja.

      Jika Jant dah lost contact dengan ejen Coway tu, Jant boleh hubungi Coway Careline. Mereka akan bantu Jant.

  2. Suriatimariana binti amli

    Hello blh saya tanya ya kenapa pihak coway tidak dtg servis coway ya dah 3 bln saya pakai

    • harizcoway

      Untuk isu ini Suriati boleh rujuk dengan ejen Coway yang uruskan pembelian dulu. Dia patut memaklumkan kepada awk.

      So bila tanya kat sini saya mohon Suriati LIKE dan bagi REVIEW dekat page FB saya lah sebab bantu ejen Suriati jawab. Janji tau.

      Situasi sekarang PKP disebabkan covid ni start pada pertengahan bulan 3 sampai bulan 4. waktu tu Coway tidak disenaraikan sebagai essential service so tidak dibenarkan bekerja. Bulan 5 baru PKPB jadi servis akan dimulakan secara berperingkat mengikut zone. Untuk servis yang tak dapat datang tu nanti cody akan bagi satu baucar service replacement. ok.

      p/s: Jika blog dan komen ini membantu sila LIKE dan REVIEW page https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

    • Noraziah Muhamad Nor

      Bayar setiap bulan tak pernah miss. Tp servis selalu tak tepat masa. Bila whatsapp call tak nak jawab. Menyusahkan dan merugikan masa. Rasa kecewa sangat. Mungkin lepas ni beralih ke cuccoo

      • harizcoway

        Masalah attitude staff ni susah nak diambil tindakan jika tiada aduan. Noraziah sebagai customer boleh buat aduan ke 1800-888-111 dan pihak kami rekod perbualan tersebut dan akan ambil tindakan sewajarnya. Maklumbalas puan amat kami hargai.

  3. syra

    Saya ada masalah dengan coway filter. Air dibahagian cool tak keluar dan saya dah whatsapp ejen coway saya tapi dia minta call careline sendiri. saya call no careline 1800-888-111 tak dapat.
    ada no lain tak untuk hubungi.

    • harizcoway

      Ejen Coway Syra boleh bantu hantarkan report pada technician jika coway careline sibuk. try contact dia dulu mintak dia uruskan. Kalau dia tak dapat bagi komitmen dia sebagai ejen awk, Syra wasap saya lah nanti. saya tolong. ni no saya 017-729 9276.

    • harizcoway

      proses tak lama pun. cuma waktu PKP sampai 3/5 tu memang takde pemasangan. start 4/5 kita dah start set appointment dengan customer. kalau masih tak datang boleh cancel order lama dan reorder dengan Hariz. baru Hariz boleh monitor order tu dan update Karmizi sampai siap pasang.

      p/s: Jika blog dan komen ini membantu sila LIKE dan REVIEW page https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

  4. felicia annie peter degat

    kalau cancel oder brpa lama nak refund balik duit payment tu ye?? sbb lama sngat nak tunggu dia org buat pmasangan & atas sbb masalah2 yg x dielakkan.

  5. Azlina binti Mohd ali

    Slmt ptg en Hafiz
    Saya ingin bertanya blhkh sy tahu adakh pihak coway telah membuat refund ke akaun sy.

  6. KnK38

    Rumah saya air sejuk dia tak berfugsi. Dah buat report. Masih tiada tindakan. Bayaran setiap bulan di cas terus dari akaun. Harap coway boleh ambik tindakan segera.

    • harizcoway

      Maaf saya bukan customer service. Tiada tindakan diambik jika mengadu di sini. Ni adalah blog perkongsian saya bagi memudahkan pelanggan Coway mendapatkan jawapan sahaja.

      Untuk kes Tuan/Puan ni mohon buat report terus pada Coway Careline 1800-888-111 lebih mudah. Jika report tu dibuat pada ejen mungkin dia tak panjangkan ke pihak technician untuk tindakan seterusnya.

      p/s: Jika blog dan komen ini membantu sila LIKE dan REVIEW page https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

  7. MARIANA MUBIM

    Saya masih menunggu refund dari coway. penolakan payment terlalu pantas. tapi nak refund terlalu lambat, dah sebulan lebih. Asyik dalam proses je…

  8. farah

    rumah sy kena banjir . dah buat police report and pihak coway dah ambil coway sy utk baiki atau ganti baru . yg dijanjikan bulan 2 tp tak pasti berapa hari bulan . macam mana nak tahu bila voeay sy sampai ye?

    • harizcoway

      Yang tu farah kena call customer service Coway ataupun ejen Coway farah untuk dapatkan status update yang terkini.

      p/s: Servis bantuan yang saya tawarkan ini adalah inisiatif saya sendiri. Tiada bayaran khas yang Coway peruntukan untuk saya. Support lah effort saya dengan LIKE dan REVIEW page saya https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

  9. fadhilah binti zahari

    saya guna produk penapis air dan bamboo. bamboo dah habis bayar. penapis air saya dah tamat kontrak 5 tahun dan dah sambung semula contrak. bayaran bulanan utk penapis air sebanyak rm110. tetapi setiap bulan potongan saya sebanyak rm187. bole tolong jelaskan kenapa bayran saya terlebih.

    • harizcoway

      Autodebit takkan caj melebihi harga ditetapkan. JIka bulanan RM110 maka autodebit juga akan jadi RM110. Puan kena cek status akaun Coway puan dan bank statement puan untuk kepastian.

      • Rosidah

        Saya peninglah, semenjak tukar orang yg servis Coway rumah saya. Penapis air tu umpama baik tak der dari ada. Langsung tak berfungsi. Bila telefon no respon… Bulan bulan potong. Benganglah ….

  10. JULIANUR BINTI NURFADILLAH

    Kenapa time pkp .. orang coway boleh datang buat pemasangan … mesin air atau pun penapis udara… tapi cody tak boleh datang utk servis penapis air? Bila tak bayar asyik call banyak kali suruh bayar. Bila dah bayar semua… takde sorg pun datang servis. Duit nak. Tapi ur service very bad.
    En haris tolong bagitau hq . Tq en haris.

    • harizcoway

      Mungkin ada salah faham dekat sini sebab pemasangan, servis, sanitasi semuanya tak boleh beroperasi. Dan berkenaan payment memang betul still deduct macam biasa. In return, Coway extendkan warranty untuk ganti bulan yang tak dapat datang servis tanpa extra charge. So both in win win situation di dalam keadaan pandemik yang tiada orang minta.

      Dan jika sales agent/cody you bagi bad service tu boleh buat report pada Coway 1800-888-111. TQ

    • harizcoway

      W’salam. Boleh Off selama 15 minit kemudian On semula untuk reboot sistem. Jika masih bermasalah, Call customer service 1800-888-111 untuk technician datang ke rumah.

    • harizcoway

      W’salam. Boleh Off selama 15 minit kemudian On semula untuk reboot sistem. Jika masih bermasalah, Call customer service 1800-888-111 untuk technician datang ke rumah.

  11. Yanto

    Slam nak tanya. Tuan klau sye nk. Balikan produk coway ni penapis udara Lombok 2 .. So contreck sisa 1 tahun setengah lagi.

  12. Rahimah binti Abd Rahman

    Assalamualaikum tuan..kenapa sya call customer servis tk dapat….staff yg sya whatsapp pun tk nk bagi kerjasama..bahagian air panas tk berfungsi … sya kena masak air panas atas dapur ….sya fhm skrg ni PKP tpi staff bolh je kn bagi penjelasan apa yg perlu sya buat kami beli produk coway ni utk kesenangan kami sekeluarga

    • harizcoway

      Waalaikummussalam. Mungkin ramai yang call customer service waktu tu. Sebab tu tak dapat tembus. Untuk masalah produk tu ada banyak saluran yang boleh guna. Tapi saluran yang paling laju dan mudah adalah melalui ejen Coway yang uruskan pembelian Coway Rahimah. Dia lebih mengetahui status produk Rahimah berbanding orang lain.

      Jika tak dapat support dari ejen Rahimah, saluran lain yang lebih mudah ialah customer service. Nak tak nak Rahimah kena call sampai dapat.

  13. Hamidah

    Salam.
    13.09.2021Saya ade pembelian Lombok 3. Payment dah buat sebulan..Sehingga hari ini coway tiada hubungi utk buat pemasangan..bila hubungi coway care line hampeh sungguh..
    Saya nak batalkan pembelian & refund payment saya. Tq

  14. Mustakkim

    Last servis buln 4..skrg dh buln 9..nk brp lma lgi xdtg servis…knp mkin truk servis kt sni…tolong perbaiki….time byr smua nk ontime…bile servis mcm ni….

    • harizcoway

      Servis bukan makin teruk. Tapi tak dapat kelulusan MITI, Mustakkim sepatutnya dapat update tentang hal ini dari ejen Coway yang uruskan pembelian Mutakkim dulu. Berkenaan servis pula kami dah fully start pada bulan 9. Jika tak dapat servis sila hubungi ejen Coway Mustakkim.

  15. NOOR AISHAH BINTI MUSLIM

    coway saya akan tamat tempoh servis bulan ni nov 2021, adakah debit pembayaran akan auto tamat juga, atau saya perlu buat apa2 permohonan utk berhentikan pembayaran bulanan.

    • harizcoway

      Autodebit akan berhenti secara automatik mengikut perjanjian. Jika perjanjian puan last november ni. maka payment pun last pada bulan yang sama.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Copyright protected by Hariz Coway