Menu Close

KERJA COWAY

Ramai yang tanya macam mana nak kerja coway ni. Selalu dengar pasal kerja coway ni dari kawan-kawan macam best je, masa fleksible, income boleh tahan dari kerja biasa. Tambahan pula kena masuk pejabat cuma 12 kali je sebulan.

Biasa kan dengar macam ni? atau ada yang tak pernah dengar lagi konsep kerja di coway?

Okay kalau di coway ni kebanyakan kerja lebih cenderung kepada bidang jurujual atau nama lain dia sales dan kerja di coway ni nampak memang tak berapa nak gah di mata mak mertua, pak mertua atau keluarga sendiri. Tapi kalau dari segi pendapatan, hariz sendiri yakin boleh kalahkan gaji bermula gred kakitangan awam gred 17 hinggalah gred JUSA.

Apa Yang Menarik Kerja Coway Ni?

1. Seminggu 3 Kali Masuk Pejabat

Bila kerja coway ni ramai yang tak berapa tahu berapa kali nak kena masuk pejabat. Kalau selalunya di coway hanya Isnin, Rabu & Jumaat je yang diwajibkan untuk hadir dan dengar Morning Learning selama sejam sahaja. Selebihnya boleh buat aktiviti masing-masing ataupun ikut aktiviti group.

2. Masa Fleksible

Dari segi masa dengan keluarga, masa dengan ibu bapa, masa kerja ni kita boleh pilih nak kerja pada waktu pagi, kerja waktu petang, kerja tengah malam dan boleh kata nak kerja di ikut negeri pun tiada masalah. Sebab kerja coway ni boleh buatkan kita arrange masa dan bentuk kita lebih berdisiplin tentang masa.

3. Income Lebih

Dari segi pendapatan ataupun income dibayar mengikut model yang kita jual. Lagi banyak atau lagi mahal produk yang kita jual, lagi tinggi komisyen yang kita dapat.

Selain itu terdapat beberapa bonus yang Coway berikan setiap bulan mengikut jumlah jualan bulanan kita. Secara kasar, hariz kongsikan berapa income yang kita boleh dapat dengan setiap jualan produk coway ni.

4. Tak Perlu Simpan Stok / Cari Orang

Okay selalunya orang berniaga dropship ni akan lebih faham tentang nak kena simpan stok, uruskan postage dan sebagainyalah. Tapi bila bekerja di coway, kita hanya perlu uruskan tempahan (monitor) sehingga siap pasang sahaja. Cara tempahan pula menggunakan web sistem ataupun apps Coway.

Pemasangan pula akan diuruskan oleh technician terlatih, servis pula akan dibuat oleh tukang servis yang ditetapkan oleh Coway.

Tak perlu pening kepala nak hantar, pasang, kalau rosak nak kena baiki bagai. Coway dah mudahkan kerja kita. Hanya cari pelanggan sahaja.

5. Basic

Ramai yang tahu di Coway ni tiada basic. Tapi tahukah untuk seorang ejen full-time, Coway tawarkan komisyen yang tinggi sekitar RM400 hingga RM1,200 untuk satu produk yang dijual atau disewakan dan bonus elaun sehingga RM4,500.

Sebab itulah ejen Coway berupaya menjana pendapatan 5 angka sebulan. Tinggal nak buat je.

6. Travel Secara Percuma (Seluruh Dunia)

Selain income yang kita dapat banyak, Coway juga bagi insentif tambahan pada staff ataupun agent coway untuk melancong ke seluruh dunia secara PERCUMA.

Hariz dulu ingatkan travel biasa-biasa sahaja. tapi rupanya trip 5 star yang Coway berikan. Gambar kat bawah ni semua trip Coway bagi.

Trip Ke Bali, Indonesia

Trip Ke Singapore, Penang dan Phuket.

Trip Ke Amsterdam, Belgium dan Paris

Banyak lagi yang Hariz nak kongsikan. tapi kalau semuanya Hariz share kat sini kurang lah keseronokan dia. Lagi satu feel dia tak sama tau baca dengan dengar depan-depan.

By the way team Hariz ada kekosongan lagi. Manalah tahu ada sedara mara, kawan-kawan atau korang sendiri yang nak join atau berminat boleh terus whatapps atau call kat no bawah ni.

Semoga kita berjumpa lagi. Babai….

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Copyright protected by Hariz Coway