Menu Close

KERJA COWAY OK KE?

hariz pakar coway-min

Bismillahirrahmanirrahim…Nama saya Wan Hazwan Hariz atau lebih dikenali dengan nama Hariz Coway.

Hariz bermula di Coway (Malaysia) Sdn Bhd pada bulan April 2017 yang lalu. Alhamdulillah kini sudah 3 tahun 4 bulan bersama Coway untuk sama-sama memberi perkhidmatan menyalurkan informasi betapa pentingnya sistem penapisan air atau udara bagi kegunaan rumah, pejabat atau premis perniagaan. 

Sepanjang kerjaya Hariz di Coway pelbagai pencapaian telah Hariz raih sebagai Coway Health Planner atau Perunding Kesihatan Coway dengan sokongan para pelanggan saya yang memberi kepercayaan kepada saya untuk menguruskan pembelian atau sewa beli produk – produk pilihan coway.

  • No 1 Health Planner CSTeam
  • No 3 Health Planner Coway Nationwide
  • Top 10 Health Planner CSTeam (6 Months Consecutive)
  • Top Half Yearly (HM Group) Jan – June 2018
  • Top Half Yearly (HM Group) July – Dec 2018
ejen terbaik coway hq malaysia-min
Antara pencapaian Hariz di Coway

Selain itu Hariz juga berjaya dapat trip PERCUMA Coway

  • Coway Grand Trip Achiever 2019
  • Coway Dream Cruise Achiever 2019
  • Team Leader Achiever Marina Island 2019
  • Coway Bali Achiever 2020
  • Coway Hokkaido Achiever (Soon delay due covid 19)
Best kerja Coway
Trip Coway ke Europe 2019
Trip Coway ke Europe-min
Trip Coway ke Europe 2019
Trip Coway ke Europe-Paris
Trip Coway ke Europe 2019

Selain dari trip percuma dan award dari company. Hariz juga dapat rewardkan diri dan wife Hariz. Sebelum join ingatkan payslip Coway tak laku. Tapi sekali dapat beli 2 unit. Alhamdulillah… Satu achievement yang tak disangka dapat capai dalam masa kurang 2 tahun kerja di Coway. 

Kerjaya Coway
Reward diri dan family

Permulaan Hariz di Coway

Benda tak best tak ramai yang share betul. Nanti korang takut nak register jadi jurujual macam Hariz ni.

So, seperti ramai orang kat luar sana, Hariz pun takut untuk terjun ke bidang sale ni. Lebih-lebih lagi dengan keadaan Hariz yang zero knowledge ni.

Selain itu Hariz juga risau tak dapat nak konsisten. Yelah, sale memang komisyen besar. Bulan ni dapat banyak, bulan depan belum tentu betul tak?

Hariz Di Agrobank HQ Leboh Pasar 2016

Never be afraid to start over, Its a new chance to rebuild what you want.

Bila difikirkan kekangan hidup, anak-anak, pembangunan kerjaya dan impian Hariz terpaksa pejamkan mata dan pekakkan telinga. Yelah, terjun ke bidang yang lain kan.

Jadi bila terjun ke bidang yang lain ni effort kena lebih lah. Buat call, masuk booth, belajar online, presentation semua ada. Ni semua nak memantapkan skill sebelum ke level Hariz berada sekarang.

Hariz percaya apa yang Hariz buat ni hanyalah satu proses sementara.

“Every teacher once was a student. Every winner once was a loser. Every expert once was a beginner. But all of them have crossed the bridge called ‘learning’.”

Begitulah yang Hariz set di hati dan otak yang selalu goyang dulu.

Ada banyak lagi target yang Hariz ingin capai di Coway ni dan Hariz kejar satu persatu.

Nasihat Hariz, jika ada kawan-kawan diluar sana yang ingin berniaga/dropship. Carilah 4 perkara ni.

  1. Company yang well establish.
  2. Produk yang mudah jual.
  3. Income plan yang bagus
  4. Team yang supportive

Untuk kawan-kawan yang ingin jadi ejen Coway boleh hubungi Hariz di 017-7299276.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Copyright protected by Hariz Coway