Menu Close

KELEBIHAN GUNA PENAPIS AIR BERBANDING MENJERANG

kelebihan guna penapis air berbanding menjerang. cepat upgrade dapur anda!-min

Dari kecil lagi kita diajar untuk memasak air sebelum minum. Jadi trend ni dah jadi sebati dengan rakyat Malaysia. Tapi pernah tak kita tahu kenapa kita perlu masak air?

Sebab utama kita kena masak air disebabkan oleh penyakit Taun atau kolera. Ia disebabkan oleh jangkitan bakteria didalam air atau makanan. Oleh sebab bakteria boleh dibunuh dengan suhu yang tinggi maka kempen masak air sebelum minum diperkenalkan oleh kerajaan untuk membasmi penyakit Taun.

Tapi pernah tak terfikir kesan meminum bakteria yang telah mati tu?

Realitinya pencemaran air bukan sahaja disebabkan bakteria. Ada banyak punca lain samada faktor semulajadi ataupun kecuaian manusia.

Punca air tadi mungkin sudah tercemar sepanjang proses pemindahan air dari loji melalui paip.

Banyak juga rumah yang masih menggunakan paip air besi yang telah berkarat. Kalau dalam air ada kuman dan karat, masak air hanya boleh bunuh kuman. Apa jadi pada karat? Mungkin termendap dalam air. Mungkinkah kita dah terminumnya?

Kelebihan Penapis Air Coway

Penapis air yang guna membran RO boleh menapis sehingga 99.99% bakteria termasuk karat dan metal ion. (Rujuk zon biru dalam gambar di bawah.)

sistem tapisan Coway

Selain dari memberikan kita air yang bersih. Rasa air Coway ni lebih sedap dan disukai oleh kanak-kanak. Sebagai ibubapa, mudah untuk kita galakkan anak-anak kita meminum air kosong.

Selain itu kelebihan air tulen ini ia dapat mencegah/mengurangkan risiko mengalami kerosakan/kegagalan buah pinggang.

Pilihan ada ditangan anda. Buatlah pilihan yang terbaik untuk kesihatan dan masa depan anda dan anak-anak anda.

Sekian...

Jika sharing Hariz ni membantu dan memudahkan urusan Tuan/Puan sila LIKE dan REVIEW page Hariz dengan menekan gambar dibawah.

KLIK GAMBAR UNTUK SUPPORT

Jika ada soalan sila hubungi Coway Careline di talian 1800-888-111 atau tinggalkan komen anda dibawah. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *