Menu Close

KEBURUKAN DAN KEBAIKAN TEKNOLOGI TAPISAN AIR COWAY

KEBURUKAN DAN KEBAIKAN TEKNOLOGI TAPISAN AIR COWAY

3 Teknologi Tapisan Air Di Malaysia

Berbanding dengan jenama lain kami di Coway mempunyai ketiga-tiga jenis teknologi tapisan air yang dijual dipasaran.

Coway juga dilabelkan sebagai Water Specialist oleh pertubuhan/badan air bertaraf dunia yang membuat endorsement pada sistem teknologi tapisan air iaitu Water Quality Association (WQA).

Oleh sebab itulah Hariz berkongsi sedikit sebanyak ilmu secara ringkas supaya Tuan/Puan tahu nak pilih jenis air yang Tuan/Puan minum dan mana yang lebih sihat.

Jadi secara ringkas entri kali ni Hariz nak share kepada Tuan/Puan rahsia tentang keburukan dan kebaikan teknologi tapisan air reverse osmosis (RO) dengan air mineral Coway. Jika Tuan/Puan ada soalan dan ingin berkongsi fakta dengan Hariz boleh komen diruangan dibawah.

REVERSE OSMOSIS

Seperti yang Tuan/Puan tahu teknologi tapisan ini hanya membenarkan air tulen (H2O) sahaja melepasi sistem tapisan.

Sebarang jenis bendasing, mineral baik dan buruk serta virus yang lebih besar dari saiz pori tapisan 0.0001 micron ditapis buang.

Oleh sebab itu teknologi ni terdapat air buangan. Air buangan ini mempunyai molekul lebih besar dari saiz molekul air dan ini bermakna ia mempunyai kandungan lain selain H2O.

MINERAL

Teknologi tapisan air mineral ni banyak di pasaran. Teknologi ini menapis bendasing seperti klorin, karat, kuman dan mengekalkan mineral dalam air.

Harga untuk teknologi ini lebih murah berbanding RO disebabkan teknologi ini lebih lama dan penggunaan bahan mentah yang lebih murah berbanding teknologi RO.

Coway juga mamasarkan teknologi ini untuk menampung permintaan golongan yang mementingkan air mineral.

Perbezaan utama antara teknologi tapisan Coway dengan jenama lain adalah dari segi kehalusan pori penapis iaitu 0.01 micron.

Beza Air RO Dengan Air Mineral

Hariz lebih suggestkan Tuan/Puan minum air RO kerana teknologi tapisan air paling bersih dan ia lebih bagus untuk buah pinggang.

Berkenaan mineral yang diperlukan oleh badan sumber sebenar adalah dari makanan. Sebab itu dalam piramid makanan tiada air/cecair selain daripada susu.

Untuk cara beli penapis Coway >klik sini<.

Sekian...

Jika sharing Hariz ni membantu dan memudahkan urusan Tuan/Puan sila LIKE dan REVIEW page Hariz dengan menekan gambar dibawah.

KLIK GAMBAR UNTUK SUPPORT

Jika ada soalan sila hubungi Coway Careline di talian 1800-888-111 atau tinggalkan komen anda dibawah. Terima kasih.

4 Comments

 1. Suaslina binti rahim

  Coway neo..dalam masa 3 bulan ni saya minum air coway cirit birit,Kencing sakit Dan sakit dibahagian pinggang dan perut Dan lesu

  • harizcoway

   Neo ni produk lama. Jika tiada servis dan penukaran filter, ia akan jadi pusat pengumpulan bakteria dan boleh mengakibatkan masalah macam puan hadapi sekarang. Kontrak servis habis bila tu?

 2. bea

  cody saya salah pasang filter RO villaem sy , yg reject die pasang kat salur masuk air, dalam setahun jugak tu salah pasang. baru perasan harini. ape kesan die kat family sy ye?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *