Menu Close

HARGA TERKINI PENAPIS AIR COWAY 2023

harga terkini penapis air coway

Terima kasih kerana berminat untuk pasang penapis air coway di rumah atau di pejabat atau di kedai Tuan/Puan. Tuan/Puan mesti nak buat sedikit pengiraan sebelum membeli betul?

Jadi kat sini Hariz update harga terkini penapis air Coway. Post ini ditulis pada tarikh 2 July 2019. Hariz akan update harga terkini penapis air Coway sekiranya pihak Coway Malaysia membawa masuk model-model terbaru.

Setakat ini Coway Malaysia ada 10 model penapis air. Akan datang tinggal 9 sahaja sebab model Villaem 2 dah keluar dengan ciri-ciri yang telah dinaik taraf dan akan menggantikan model Villaem yang telah dihentikan produksi.

Kebanyakan model penapis air Coway menggunakan teknologi tapisan air jenis Reverse Osmosis (RO) kecuali ada beberapa model yang menggunakan teknologi NF membrane dan juga Nanotrap Filter.

Perbezaan teknologi tapisan air ni adalah tahap kehalusan penapis itu. Untuk mudah faham semakin halus tapisan semakin bersih air lah. Kehalusan tapisan:-

  • Nanotrap Filter : 0.01micron
  • NF Membrane Filter : 0.001micron
  • RO Filter : 0.0001micron

Hariz bagi Tuan/Puan lihat dulu kesemua model penapis air coway yang ada ketika ini seperti gambar-gambar di bawah:

Harga Penapis Air Terkini Coway Villaem 2
Harga Penapis Air Terkini Coway Neo
Harga Penapis Air Terkini Coway Ferry

Jika anda ingin tahu lagi model mana yang sesuai dengan keperluan anda dan buat pembelian boleh klik butang dibawah untuk berurusan dengan saya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *