Menu Close

EJEN COWAY PENIPU

EJEN COWAY PENIPU

Sejak kebelakangan ni banyak aduan dibuat kepada Coway HQ berkenaan scammers yang menyamar sebagai ejen Coway dan mengambil dokumen sulit dan wang ringgit pelanggan yang ingin memasang penapis Coway di rumah mereka.

Disini Hariz kongsikan tips untuk mengelakkan diri Tuan/Puan dari ditipu oleh scammers yang menyamar sebagai ejen Coway ini.

Tips No 1: Ketahui Siapa Ejen Anda

Jika Tuan/Puan baru nak melanggan penapis Coway. Sila pastikan ejen Coway yang berurusan mempunyai ID yang sah. Pastikan Tuan/Puan dapatkan 3 info ini. Contoh :-

  • No ID : 546515
  • Nama Penuh : Wan Hazwan Hariz Bin W. Romeli
  • No Telefon : 017-729 9276

Selepas itu Tuan Puan boleh buat pengesahan dengan menghubungi Coway Careline di talian 1-800-888-111.

Tips No 2: Pengendalian Dokumen Pelanggan

Ejen Coway yang sah pasti mengendalikan dokumen pelanggan dengan penuh etika.

Selain maklumat tempahan, dokumen sokongan yang diperlukan untuk menguruskan order penapis Coway Tuan/Puan hanyalah;

  • Gambar IC (depan sahaja)
  • Gambar Kad Debit/Kredit (depan sahaja).

Jangan sesekali berikan Gambar Kad Debit/Kredit bahagian belakang kepada ejen tersebut kerana mempunyai CVV kod. Ia boleh disalahguna pada bila-bila masa sahaja.

Tips No 3: Jangan Mudah Tertipu Dengan Janji Manis (Kes Paling Banyak)

Tuan/Puan, apa-apa sahaja offer yang too good to be true, tolonglah siasat dahulu. Coway sudah sememangnya takkan menyediakan tawaran tanpa bayaran sehingga 6 bulan percuma macam tu sahaja. Coway ni menjalankan perniagaan Tuan/Puan. Bukan syarikat amal jariah. Tolong berfikir dan bertindak melalui kewarasan akal.

Lagi satu Tuan/Puan, Coway MEMANG WAJIBKAN PELANGGAN BAYAR DEPOSITย untuk semua produknya. Tidak ada offer tanpa bayar apa apa dapat terus produk coway.

Tips No 4: Cara Pembayaran Bulanan Penapis Coway

Pembayaran Coway ada banyak cara. Antaranya ialah:

  • Pembayaran secara bank in menggunakan Cash Deposit Machine (CDM). Pembayaran cara ini hanya boleh dibuat menggunakan CDM CIMB sahaja.
  • Online banking melalui CIMB Cliks.
  • Pembayaran secara autodebit iaitu potongan melalui kad debit ataupun kad kredit.ย 
  • Pembayaran menggunakan JomPay.
  • Pembayaran secara serahan tangan kepada Cody. Pastikan Tuan/Puan menerima resit bayaran sebagai bukti.

Untuk pembayaran menggunakan CDM dan CIMB Clicks, Tuan/Puan boleh dapatkan no akaun dari ejen yang uruskan pembelian Coway Tuan/Puan ataupun daripada Cody yang servis penapis Coway dirumah.

Hariz menasihatkan supaya Tuan/Puan mengutamakan bayaran terus kepada Coway secara online banking ataupun autodebit. Elakkan bayaran secara serahan tangan untuk mengelakkan segala kejadian yang tak diingini berlaku pada Tuan/Puan.

Kalau Tuan/Puan masih was-was nak beli penapis Coway dengan ejen tersebut, whatsapp lah saya. Saya boleh uruskan tempahan Coway Tuan/Puan dengan pantas. Penghantaran dan pemasangan dijamin 100% PERCUMA!

Sekian...

Jika sharing Hariz ni membantu dan memudahkan urusan Tuan/Puan sila LIKE dan REVIEW page Hariz dengan menekan gambar dibawah.

KLIK GAMBAR UNTUK SUPPORT

Jika ada soalan sila hubungi Coway Careline di talian 1800-888-111 atau tinggalkan komen anda dibawah. Terima kasih.

40 Comments

  1. Atikah

    Assalamualaikum. T.kasih kpd ejen harizcoway kerana bantu menjwb semua pertanyaan y merungsing kn kepala sy. Berkenaan dgn ejen coway y beberapa hari lepas dtg kerumah menawar kn promosi menjual alat2 brg dr jenama coway tanpa bayar deposit. Mereka Bercakap dgn ayat2 mnis. Mereka ckp klu ambik kt dorg x pyh byr deposit tp klu kt kedai kene byr deposit. Lepastu Mcm memaksa utk ambik brg tu. Sy dh dapat pengajaran dr ape y berlaku. Jangan lh senang2 nk bg detail peribadi. Check dlu ejen tu betol ke x. Klu nk bli bli lh kat ejen y berdaftar.

    • harizcoway

      Terima kasih Atikah. Hariz harap sahabat di luar sana dapat ambik pengajaran dari kes Atikah ni. Periksa dulu sebelum membeli untuk elakkan scammers dan ejen yang tidak bertauliah. Laporkan segala aktiviti mencurigakan kepada Coway Careline 1-800-888-111.

    • Maslina

      Penapis air coway sy tlh d pasang pd akhir bln january 2020.. tp smpai skrg masih belum ada agen yg dtg utk servis.. knapa..?

      • harizcoway

        Untuk isu ini boleh rujuk dengan ejen Coway yang uruskan pembelian dulu. So bila tanya kat sini saya mohon Maslina LIKE dan bagi REVIEW dekat page FB saya lah sebab bantu ejen Maslina jawab. Janji tau. ๐Ÿ™‚

        Situasi sekarang Pasang bulan 1. By right Servis pertama should be bulan 3. jika tak datang servis pasti tak sempat sebab MCO. So next servis adalah bulan ni (bulan 5). Untuk servis yang tak dapat datang tu nanti cody akan bagi satu baucar service replacement. ok.

        p/s: Jika blog dan komen ini membantu sila LIKE dan REVIEW page https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

  2. Alya

    Assalamualaikum bgaimana pula dgn ejen coway yg dtg mntk ic depan n snap.. then bg dy punya no contact? Scammer or mmg ejen?

    • harizcoway

      Waalaikummussalam, prosedur Coway memang kami perlukan gambar IC. Masalah sekarang ialah scammer pun tahu prosedur ni. Jadi Alya kena cek sendiri samada dia ejen yang sah ataupun lebih mudah berurusan terus dengan Hariz. Hariz memang ejen yang sah dari HQ Coway dan Alya pun boleh lihat kepuasan orang ramai atas kecekapan Hariz di Coway. Call/wasap Hariz terus di 017-7299276.

  3. rajeswary a/p ramurthy

    Hello En Harizcoway.ini kes payment. ejen yang jual itu tidak bagi apa apa cara menbayaran and kata deduct dalam bank ,tapi tidak potong.last dah jadi masalah besar .how to solve ?

  4. nina

    hi. saya nak tanya sikit berkenaan dengan payment. let say customer ada tertunggak bayaran coway, gaji cody service kena potong ke?

  5. ekin

    mcmana plak yg ada jual brg coway dgn hrga murah..tunai dan brg tu dia ckp masih belum guna..mmg dpt brg tu bkn dia tipu cuma nak tahu adakah brg tu sbnr used..

  6. As

    Haii Salam. Sy nak bertanya, jika kita duduk rumah tingkat 4, tekanan air xdpt naik, pihak coway akan beli external pump atau pihak customer sdri yg kena sedia kan, jika pihak coway yg sedia kan akan di kena kan caj ke? Tq for reply.

  7. ah yus

    saya tak dapat bayar coway dah lebih dari 1 tahun dan sekarang saya baru nak mula bayar balik boleh mintak kerjasama dari HQ tak sebab saya terima pangilan dari pegiam nak sita barangan dalam rumah ayah saya

    • harizcoway

      Tuan kena call Coway Careline 1800-888-111 dan mintak suggestion dari customer service based on Tuan punya current account statement.

      p/s: Servis bantuan yang saya tawarkan ini adalah inisiatif saya sendiri. Tiada bayaran khas yang Coway peruntukan untuk saya. Support lah effort saya dengan LIKE dan REVIEW page saya https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

  8. Cheng

    Salam

    Knapa kene extra charge RM10 klu tk pki auto debit? Blh terangkan yg ni? Bgi sy tak masuk akal sedangkan sy dh buat payment by JomPay tiap2 bulan…Coway dh takde duit sgt smpi nk tipu duit orng ke?

    Klu sy lmbt buat payment sy paham sbb salah sendiri..tp sbb tak buat payment pki auto debit kene cas RM10…jumlah skrg RM200++ utk 3 unit coway…punca sbb tk pki auto debit…

    Mmg yahudi israel la coway klu mcm ni…

    • harizcoway

      Salam sejahtera. Mengikut perjanjian sewa beli memang mandatory payment by autodebit. Jika melanggar terma dan syarat memang akan dicaj RM10 sebagai caj pengendalian. Rules Coway memang sama sejak dari saya join Coway. Sila rujuk dengan ejen Coway Tuan balik berkenaan terms and condition Coway.

      p/s: Servis bantuan yang saya tawarkan ini adalah inisiatif saya sendiri. Tiada bayaran khas yang Coway peruntukan untuk saya. Support lah effort saya dengan LIKE dan REVIEW page saya https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

    • Jae

      Sy dpt surat merah coway mengatakan ada tunggakan lebih setahun kne byr if x byr dia nk knekn tindakan mahkamah
      kesnya ejen ni family member dia tipu kata x perlu byr so bila nk direct balik ejen ni dh ghaib white n black time daftar pun tkde mcm mne nk settle ya sy tnk kes ni smpai ke mahkamah
      apa jln terbaik
      patut sy buat mesin tu sy x guna pun sbb sy tk thu pun sbenanrya kne byr dia ckp dia tanggung lah apaa lah

      • harizcoway

        Hi Jae, Saya tak boleh nak komen lebih isu antara Jae dengan ejen tu. Sebab tu Hariz selalu pesan untuk jangan percayakan offer yang pelik-pelik dan carilah ejen yang trusted seperti Hariz.

        Berkenaan dengan surat merah tu nak tak nak Jae kena clear payment dengan Coway. Call customer service Coway di 1800-888-111 dan mintak consultation.

  9. Imah

    Salam tuan sekadar ingin bertanya..sy baru deal untuk sewa beli penapis udara bulan ni dan diberitahu tiada servis caj dan pada 12/5 coway dah buat pemotongan pd bulan tersebut..penapis pun belum sampai lgi ni..sy harap bulan 6 ni free trial sungguh.terima kasih

    • harizcoway

      W’salam. Bagi pelanggan baru, bulan order memang akan dicaj sewaan satu bulan upfont bagi verify kad bank. Dan bulan kedua tidak dikenakan caj kerana sudah dicaj pada bulan sebelumnya. Proses ni sepatutnya dijelaskan oleh ejen Imah terlebih dahulu bagi mengelakkan salah faham.

      p/s: Servis bantuan yang saya tawarkan ini adalah inisiatif saya sendiri. Tiada bayaran khas yang Coway peruntukan untuk saya. Support lah effort saya dengan LIKE dan REVIEW page saya https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

    • harizcoway

      Bergantung atas persetujuan. Macam saya jika customer ada apps untuk sign PDF, saya akan bagi dia sign borang tempahan tu sendiri. Kalau nak isi sendiri pun boleh. Wasap je saya di 017-7299276 dan saya akan berikan link.

  10. Nadia

    Hi Hariz,

    Saya baru nak langgan coway tapi agent mintak CCV number (snap gambar bank card). Katanya ini proses terbaru. Is this legit?

  11. Tya

    Assalamuallaikum sy pun ade order katil + tilam coway 2hari lps. Nak Tanya brp lama biasanya proses Tu ye ? Belek2 self care xde lg order Tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Copyright protected by Hariz Coway