Menu Close

COWAY CUSTOMER SERVICE HOTLINE MALAYSIA

coway customer service hotline malaysia-min

Please contact Coway Careline 1800-888-111 for inquiries, complaints and damage to your Coway filters.

 

Call Option

Press 1: Report damage

Press 2: Sales and inquiries

Press 3: Bill and payment

Press 4: Customer service.

 

Call time

Monday to Friday: 9am – 8pm

Saturday and Sunday: 9am – 4pm

Sekian...

Jika sharing Hariz ni membantu dan memudahkan urusan Tuan/Puan sila LIKE dan REVIEW page Hariz dengan menekan gambar dibawah.

KLIK GAMBAR UNTUK SUPPORT

Jika ada soalan sila hubungi Coway Careline di talian 1800-888-111 atau tinggalkan komen anda dibawah. Terima kasih.

133 Comments

  1. Shafrini

    Potongan tidak ikut sistem yang betul.. Kerana coway potong pada 23 March 2020, 25 March 2020,30 March 2020 and 1 April 2020..so.. Why potong like that’s.. At the same times… Why??

    • harizcoway

      Boleh cek dengan ejen yang uruskan pembelian Coway Shafrini untuk lebih detail. Berdasarkan pengalaman saya bayaran tu dicaj sebab ada tunggakan yang banyak.

      • norazila

        betul sya pun sama ada masalah seperti puan shafrini ni. ingat duit dalam bank semua tu utk potong hutang coway. klo setakat cas lambat bayar tu sya faham la. ni dalam 1 bln gaji. potong akhir bln. lepas tu awal bln baru dh potong lagi. sya mmg menyesal.

        • harizcoway

          Coway hanya hantarkan arahan pemotongan mengikut caj & tunggakan semasa (jika ada), yang buat pembayaran adalah bank Norazila. Jadi, sila rujuk akaun ledger dengan ejen Coway Norazila bagi semakan lebih detail dimana kesilapan itu berlaku. TQ.

      • Faiz

        nak tanya, i ada tertunggak tilam coway 2 bulan , i mintak delay payment end of this month, org coway yg send msj tu ckp cmni ” betul ke nak bayar ujung bulan ni? ” As for me agak rude jugak u tanya customer cmni..coz i dah explained awal2 kenapa nak bayar end month..
        Die ckp ramai yg ckp cmtu dah tiba masa xnk bayar pon , i reply kat die , u kene aim org yg buat cmtu la y me?

        Customer service korang mmg rude cmni ke ngan customer?

        Ini number wasap your agent : 0102750610

        • harizcoway

          Customer service Coway hanya ada satu no sahaja. 1800-888-111. No yang Faiz berikan itu adalah no individu. Dan berkenaan attitute dia, Faiz boleh buat report kepada customer service Coway jika mahu.

        • fatin

          saya kena mcm ni jugak nak carry forward ke next month sbb payment belum dpt. terus dia bebel ckp manager tekan la, dia kena potong gaji la. boleh ke request tukar service person? menyampah pulak

          • Fatimah binti kamir

            Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh selamat mlm saya makcik Fatimah binti kamir dari pelangi damansara minta maaf saya nak bertanya kenape 4/11 2022 masih belum buat penolakan selalu 1/11/2022 coway dah buat penolakan dari bank apa makcik boleh ke buat bayaran sendiri setiap bulan tampa melalui pehak coway sekian terima kasih selamat betugas semua pada team coway di seluruh Malaysia

          • harizcoway

            Waalaikummussalam. Jadual autodebit ni atas bank. Tapi jika dalam bank ada duit dan dah sampai pertengahan bulan pun tiada pemotongan. Cuba semak kad bank. Barangkali kad tu dah expired.

          • harizcoway

            Tak semua begitu. Saya pun ejen Coway tapi saya layan semua orang dengan baik walaupun tak membeli dengan saya. Sebab tu sebelum membeli customer kena selidik sedikit sebanyak pasal ejen tersebut supaya tak tersilap pilih.

      • Noor Aini Bt Mohammad

        Saya terima panggilan dari nombor 0185567854 katanya dari agen coway.Tempat saya kerja ni bising jadi sy bertanya nak bercakap dengan siapa.tapi agen ni terus memarahi saya dengan berkata “eh puan ni pekak ke tak dengar orang tanya”.Macam ni ke agen coway yg di latih.saya cukup kecewa.harap ada tindakkan dr pihak coway.terima kasih

        • harizcoway

          Untuk pihak Coway saya memohon maaf atas kebiadaban ejen tersebut. Jika puan ada urusan atau ingin membeli produk Coway. Carilah Trusted Ejen macam saya Hariz 017-7299276. InshaAllah layanan yang terbaik puan akan terima.

      • Nurain Abdullah @ Irene

        Salam cik,boleh tanya sikit tak sekiranya kita tak mampu nak terus kan bayaran untuk penapis udara lombok bagaimana cara nya ?dah masuk tahun ke 2 ini.ada cara lain tak.

    • Nur aqidah syahmah binti ahmad jalil

      Salam saya punya coway di rumah pun ada masalah warm and hot tidak berfungsi sdh lapor tapi sama skrng blum dtng org utk baiki sdh 3 minggu tunggu blum lgi dtng blik2 lapor tapi blum ada lgi org tu dtng can please solve this problem because we paid monthly but the service is bad

      • Sha

        Servis coway juga sgt teruk.. Staff servis boleh xpasang penapis dlm lombok, sy tau pun bila 2bln lps tu staff lain nk servis lombok, tapi terkejut n bagitau.. Lps tu dia kate akan report technician n technician akan dtg rmh.. Tapi dah 3minggu xde pun yg dtg.. Sy call staff tersebut, terus xnak angkat call saya.. Lepas tangan ye.. Servis sy byr, tapi sgt xpuas hati

        • harizcoway

          Sha dah contact ejen yang uruskan pembelian Coway Lombok tu? Bila ada masalah macam ni, ejen jualan tu boleh isukan dengan high management dan solve kan isu Sha. Sebab itu saya sangat tekankan cari ejen yang bagus dan senang dihubungi.

    • Raja Syahnizam bin Raja Sapian

      Should improve billing and credit service on how to collect outstanding.Getting pissing off without the unmatured punya type of how their handling the clients.Then this will be brings bad reputation for Conway team members and all the charge person.expecting for any of concerning on the next update.Thanks Shafrini..

      • harizcoway

        Autodebit 100% controlled by bank. Coway only sent payment instruction based on price and contract. We know certain people might feel like you but this is the payment method from government and to be specific its the payment method allowed by Bank Negara. I hope you can understand.

        If you have any enquiry you should contact your agent to cross check the payment and issue raised. TQ.

        p/s: Servis bantuan yang saya tawarkan ini adalah inisiatif saya sendiri. Tiada bayaran khas yang Coway peruntukan untuk saya. Support lah effort saya dengan LIKE dan REVIEW page saya https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

      • Norsazliyana Salleh

        Coway masih x buat service rumah ke rumah ka? Bayaran tiap2 bulan potong… ni x adil… kalau x service, x dak function pa la pakai Coway pun. Kalau x mau mai service, jgn potong bayaran tiap2 bulan

        • harizcoway

          Sekatan servis adalah dari kerajaan disebabkan oleh faktor pandemik. Tentang bayaran pula ia berkaitan dengan bank. Prosedur dia bukan mudah. Jadi untuk win win situation Coway extendkan warranty produk Norsazliyana di penghujung kontrak.

        • Norihan binti Ibrahim

          Sy nak complain regards to servis technician.. sy ada buat aduan ttg mesin coway sy yg telah dimasuki semut dan perlukan penggantian tdg serta pembuangan air dlm tangki coway, sy juga ada buat aduan utk pemindahan tpt coway yg telah bocor dan banjir di dapur, namun jwbn yg sy terima dr careline amat mengecewakan di mana beliau akan berhubung terus dgn technician dan akan make sure technician akn dtg servis pd hr tsbt…namun sy dapati appt ditangguhkn beberapa kali tanpa ada org yg contact sy utk pinda appt.. setelah telefon beberapa kali dkt careline, didapati tiada seorg pun dr pihak servis coway yg betul2 beri servis yg terbaik utk aduan sy dan sehingga kini hampir sebulan masih tiada sbrg tindakan.. klu tuan pun x nk kn minum air yg dimasuki semut dan sy hanya ada Coway.. bila sy nk tukar mesin, pihak coway x bagi sb masih dlm kontrak..yg banjir pun sy terpaksa panggil org luar utk baiki wayar coway yg bocor dgn kos yg sy terpaksa biayai sendiri sdgkn sepatutnya percuma sb masih dlm kontrak.. tlg usahakan cepat utk sy dn jika tidak juga mendapat maklumbalas, sy akan report ke hq coway ..mkn sy tidak berminat lg dgn product coway slpas ini.

          • harizcoway

            Hi Norihan, pertama sekali Hariz nak highlight kan bila puan dapat ejen yang bagus masalah ni dapat diselesaikan dengan mudah.

            Berkenaan masalah semut, ia agak mustahil melainkan penutup tangki tidak ditutup. Kalau di bahagian luar tu mungkin faktor kebersihan dapur puan atau masalah serangga dalam rumah. Penggunaan racun semut boleh membantu. Bagi sistem perpaipan yang bocor dan tiada tindakan dari pihak Coway tu puan boleh buat laporan pada careline 1800-888-111 atau tukang servis coway puan.

    • Juriana juhan

      Boleh saya Tahu,macam mana nak stop pengunaan coway? Sy tak tahan dengan pekerja coway. Sebenarnya sy ambil dengan org lain,dah bawa BRG ke Selangor. DPT pekerja coway YG br untuk service penapis udara sy. Dia suka memaksa Dan mengugut sy. Sy Masih tutup Mata bila dia bersihkan cincai sahaja.Sebenarnya,kad bank sy expired. So xdpt utk pemotongan. Sy xdpt pergi ke bank memandangkan jauh. Jadi Ada pemotongan melalui jompay. Masuk Bulan ke3. Sy br berkesempatan untuk membuat kad Di bank. Memandangkan br 25 Hari Bulan atau lebih sebelum hujung bulan.tapi Di memaksa sy membt pembayaran melalui jompay. Sedangkan Bulan ke3 Akan Ada pemotongan RM10 tambahan.sy dah terangkan YG sy nak buat kad bank YG br pd esok hari. Dia memaksa,dah mengugut Nama sy Akan black list, Dan mcm2.seoleh2 tiada tolak ansur. Sedangkan tiap2 Bulan sy membayar.sy agak tertekan. Dgn Cari layanan. Dah memutuskan X mahu mengunakan coway. Bagaimana Cr sy nak hentikan pengunaan coway.

      • harizcoway

        Ni masalah attitude staff. Jadi lebih elok puan call 1800-888-111 dan buat aduan tentang attitude cody tersebut. Nanti cody tersebut akan digantikan dengan cody yang lain.

  2. Mohd Azli bin Mohd Safar

    Salam & afternoon olz. Saya ada pengguna penapis air coway. Utk mklmt penapis air tsb was damage. Hot & warm water not function almost 2 week. Saya dah report dgn cody svc. Cuma sy nk tahu how coway solve this issue, becoz i paid instalment every month but i didn’t used it. Jadi utk tempoh PKP ni berapa lana sy perlu tunggu utk pemeriksaan pengesahan kerosakkan dan juga penggantian mahupun pembaikkan penapis air saya.

    • harizcoway

      Wsalam Azli. Untuk support sistem Coway, kami hantar technician sepantas 1 hari bekerja. Tapi disebabkan PKP, sistem support Coway diberhantikan buat sementara waktu seperti yang diarahkan oleh kerajaan untuk memutuskan rangkaian covid-19. Harap bersabar dan sama-sama kita doakan virus covid-19 ini hilang dari muka bumi ini.

      p/s: Jika blog dan komen ini membantu sila LIKE dan REVIEW page https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

  3. Azlan bin jalidin@zainuddin

    Last servis january..penapis boleh ke tahan bebulan2..lagi tiada info pasal pkp coway tidak dtg servis..yg ada info minta payment tu saja..

    • harizcoway

      Jadi march cody tak sempat datang kan. nanti cody akan bagi baucar servis untuk menggantikan servis yang tak dapat datang sebab PKP tu. jika kawasan tuan azlan adalah kawasan yang dibenarkan oleh MITI untuk bekerja, nanti akan ada cody yang call untuk set appointment servis.

      p/s: Jika blog dan komen ini membantu sila LIKE dan REVIEW page https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

  4. Siti Adawiyah

    Salam. Sy baru guna penapis air pada 27/2/2020 n diberitahu bahawa 2 bulan percuma, xperlu bayar. Jika sy x silap, saya perlu byr tuk bulan 5 laitu selepas 2 bulan. Jdi sy tanya kpd ST coway bila perlu byr, katanya byr awal tuk elakkan ada tunggakkan. Sy sudah byr 28/4/2020 n terima mesej pembayaran. Tiba² 8/5/2020 masih ada penolakkan bank sebyk rm120. Sy tanya pada ST coway ttg hal ni. Katanya tu byran advance bulan 6.tp nanti bulan 6 masih ada penolakkan kerana auto debit. Sy cek bil secara online n ada bil tuk bulan 4 n 5. Soalan sy :
    1. Knp ada penolakkan sebyak dua kali iaitu 8/5/2020 sdgkan sy baru byr 28/4/2020.
    2. Knp ada bil bulan 4 n 5 sedangkan sy start byr tuk bulan 5

    Harap En dpt memberi jawapan kerana ST coway yg berurusan dgn sy sgtla tidal memberi kerjasama yg baik.

    • harizcoway

      Wsalam Siti. Untuk pengetahuan awk Coway tak pernah bagi free pakai 2 bulan. Jadi lain kali janganlah mudah termakan dengan janji manis. Kalau ada kawan2 atau sedara mara nak beli penapis Coway boleh hubungi saya di 017-729 9276.

      So berbalik pada payment yang siti dah buat. Sebelum pasang ada bayar RM120 betul. Tu adalah bayaran advance untuk bulan 3/2020. Bayaran yang siti bayar pada 28/4/2020 adalah caj bulan 4/2020. Bayaran pada 8/5/2020 pula adalah bayaran untuk bulan 5/2020.

      ST kata itu adalah bayaran advance? FYI autodebit bank hanya caj bayaran bulan semasa. Boleh rujuk pihak bank dan Coway Careline (1800-888-111) untuk mengesahkan apa yang saya bagitahu ni.

      Saya juga mohon Siti untuk buat aduan tentang ST yang menguruskan pembelian Coway ni pada coway careline untuk kita ambik tindakan dan mengelakkan isu yang sama berlaku pada orang lain.

      p/s: Jika blog dan komen ini membantu sila LIKE dan REVIEW page https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

      • Arie Yusof

        salam hi…
        for the first time payment water filter sy xdpt tolak, mslhnye agen bg no sy pd org lain utk call mntk buat bayaran.. cara buat call plk trs tny acct coway ats name akk ni bila nk byr ea??? nnt klu x byr agen tu xdpt gji.. what?? sy bukan hutang 5 bulan tau..

        isu skg blh ke agen sharing detail customer pd agen lain dgn cara paling rude pernah sy dgr…

  5. Zahida

    Salam,sya penguna coway. Penapis air sya rosak cannot on at all almost a month. I’ve been using that almost 3 years. Sya nak report but call no careline,sibuk sentiasa. Cuma sya nk tahu ada x cra lain nak reach pihak mantainence coway utk repair penapis air saya. terimakasih.

      • Fazlin

        Hi, saya baru guna penapis air coway pada bulan 2 haritu tapi hingga sekarang masih belum servis dan air panas tak berfungsi sudah sebulan. Saya dah banyak kali cuba call careline tapi tak jawab. Terima kasih

        • harizcoway

          Hi Fazlin. FYI servis dan repair 2 department berlainan. Kalau repair boleh buat report on the spot dan technician kami akan datang dalam 1 hari bekerja. Tak perlu tunggu masa servis baru nak report.

          Untuk servis Coway Fazlin tu ada jadual. Pasang bulan 2, servis akan jadi bulan 4,6,8,10,12. Disebabkan bulan 4 adalah MCO, jadi servis terbatal secara automatik. So next servis adalh bulan 6. Untuk servis yang terbatal pada bulan 4 tu akan ada penggantian. Sila rujuk dengan ejen yang uruskan pembelian Coway Fazlin untuk servis penggantian tersebut.

          p/s: Jika blog dan komen ini membantu sila LIKE dan REVIEW page https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

  6. norsuhada

    sy dah mcg bapa org dh coway..tnya bila nak dtg servis..sebab pnapis sy last servis bln 2 hrtuh..dh tga bln dh xservis..tpi tnya org yg amik pn diam mmbisu pastu wsapp dkt no yg ada dlm surat coway diam mmbisu juga..dh tuh sy nak tnya spa

      • Khai

        Salam tuan, sy bru beli tilam+bedframe skli.. Bru psg 9/2/21 hrtu, dlm 20/2 frame berbunyi ms nk naik n trun katil, sy call hotline n buat report, dia ckp nti dia akn call smule utk bgtau technician dtg bila. Ni da smggu snyp je..bila call hotline da 1 jam x brangkt.. Igt nk tambah 1 set lg utk ank, tp bila jd cmni, cancel trus.. Bila suh bli, Hr2 promoter coway msg jd ke x nk amik. Da jd cmni senyap trus dia..

        • harizcoway

          Waalaikummussalam. Bila puan berurusan dengan ejen yang lepas tangan memang akan jadi macam ni. Jadikan pengajaran dan untuk pembelian berikutnya pilihlah ejen yang bagus atau boleh berurusan dengan saya terus. Untuk masalah puan call balik careline 1800-888-111 dan tanya dia status aduan. Nanti mereka akan bantu puan buat semakan.

          p/s: Servis bantuan yang saya tawarkan ini adalah inisiatif saya sendiri. Tiada bayaran khas yang Coway peruntukan untuk saya. Support lah effort saya dengan LIKE dan REVIEW page saya https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

    • Ila samsu

      Same mcm sye pnya kes…last servis bulan 2..bila call careline kate bulan 4 ade servis…tp xde org dtgg..tgu smpai bulan 5 n 6 still xde sape dtg..i call lg utk tnye dan dorg jwb bulan 6 nnti ade org dtg…smpai nk msuk bulan 7 msih xde spe dtg atau call berkenaan servis penapis udara lombok….tp bab tolak duit laju jek tiap bulan..

      • harizcoway

        Ila punya servis adalah bulan genap. iaitu bulan 2,4,6,8,10,12. So last servis bulan 2, next servis adalah bulan 4. Tapi disebabkan bulan 4 masih PKP. Jadi segala servis dibatalkan dan Ila dapat e-voucher dari Coway bagi menggantikan servis bulan 4.

        Berkenaan servis bulan 6 tu better Ila contact Cody atau ejen yang uruskan pembelian Coway Ila. Sepatutnya dia dah maklumkan apa tindakan yang Coway ambik dan apa yang Ila patut tahu. Sekian.

        p/s: Jika blog dan komen ini membantu sila LIKE dan REVIEW page https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

    • Nini

      Assalamualaikum. Boleh saya tau tak di musim MCO 3.0 ni adakah COWAY boleh membuat pemasangan penapis air di rumah pada bulan August ini?

      Jika tidak dan menunggu pengumuman kerajaan, bolehkan Coway mula buat pemotongan pembayaran pertama utk mesin penapis air Coway yang telah di registerkan dimana pemasangan belum tahu lagi bila dapat dilakukan.

  7. Fazlin

    Hi, saya baru guna penapis air coway pada bulan 2 haritu tapi hingga sekarang masih belum servis dan air panas tak berfungsi sudah sebulan. Saya dah banyak kali cuba call careline tapi tak jawab. Terima kasih

    • harizcoway

      Hi Fazlin. FYI servis dan repair 2 department berlainan. Kalau repair boleh buat report on the spot dan technician kami akan datang dalam 1 hari bekerja. Tak perlu tunggu masa servis baru nak report.

      Untuk servis Coway Fazlin tu ada jadual. Pasang bulan 2, servis akan jadi bulan 4,6,8,10,12. Disebabkan bulan 4 adalah MCO, jadi servis terbatal secara automatik. So next servis adalh bulan 6. Untuk servis yang terbatal pada bulan 4 tu akan ada penggantian. Sila rujuk dengan ejen yang uruskan pembelian Coway Fazlin untuk servis penggantian tersebut.

      p/s: Jika blog dan komen ini membantu sila LIKE dan REVIEW page https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

        • AZIERA BINTI MOHD RAFI

          Saya ada tunggakkan bayaran semasa pkp tetapi sekarang saya hanya mampu bayar bulanan … tetapi Coway tetap call suruh bayar kesemua tunggakkan …

          • harizcoway

            Memang betul. Mana-mana syarikat/perniagaan pun sama. Sebab tunggakkan banyak kan. Puan Aziera bayar seberapa banyak yang boleh. Pastikan lebih dari bayaran bulanan semasa. Kalau tidak sampai bila-bila takkan habis bayaran tu.

  8. Diyana

    Saya nak tanya, since pkp ni saya lupa nak buat payment coway then yang biasa datang servis ada ws saya untuk buat payment, tapi bila saya dah masukkan duit dalam bank for 2 month, coway tak tolak pon duit tu dah almost 2 weeks ! So nak tanya macamana saya nak buat payment ni? Biarkan sampai dia tolak je ke or macamana

    • harizcoway

      Bayaran Coway adalah autodebit. Tapi kadang-kadang bank tak auto. Reason dia sebab Diyana dah tak bayar melebihi 2 bulan so rekod autodebit dibatalkan oleh pihak bank. jadi kena update detail yang baru pada ejen/kaunter Coway walaupun kad bank masih kad yang sama.

      p/s: Jika blog dan komen ini membantu sila LIKE dan REVIEW page https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

  9. NURHAFIZA OBEY

    Macam mana nak report staff coway.. sbb sy tak suka staff service yg handle service sy skrg.. sgt rude.. tk penyabar..

    • harizcoway

      Call Coway Careline 1800-888-111 dan buat report. Nanti report tu akan dirakam dan tindakan penukaran akan diambil.

      p/s: Servis bantuan yang saya tawarkan ini adalah inisiatif saya sendiri. Tiada bayaran khas yang Coway peruntukan untuk saya. Support lah effort saya dengan LIKE dan REVIEW page saya https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

  10. WAN

    BOLEH SAYA TAHU BERKENAAN DENGAN STATEMENT COWAY KENAPA ADA SKIP BULAN YA. CONTOH DEKAT STATEMENT BULAN 1 PROSESING DAN TERUS KE BULAN 3. SO KENAPA BULAN 2 TAK ADA DALAM STATEMENT. BOLEH BAGI PENCERAHAN TENTANG MASALAH INI

  11. Muhammad Istaufiq Bin Mohd Rashid

    Macam mana nak check bill ada tertunggak atau x?nak call siapa?dan number mana,

  12. Khloe Spencer

    Hi Hairz, I just bought my annual service for air purifier machine. And was suppose to have my first service on January. But due to MCO, it’s being cancelled. My agent said due to this, there is no replacement which doesn’t make sense. As I stayed in the condo and visitors are not allowed. How can my service being forfeited just because of this? With no replacement. What can I do about this matter? Please help.

    • harizcoway

      Hi Khloe, Coway is allowed to serve during this MCO. If your first service is January, there should be service. And there is no replacement If the service is canceled by you (customer).

  13. rina

    hye boleh tak saya nak thu. contoh kite bli coway . n skng kng padamik covid. sy ade x byr dlm 2 bulan mcm tu . dn sy akan byr ble start kje blik . tpi kne smpai nak sita brg dlm umah yee ???

    • harizcoway

      Jika tak bayar 2 bulan tiada masalah lagi. Cuma bank sahaja yang batalkan autodebit dengan Coway.

      Tapi jika tak bayar lebih dari 6 bulan baru kes Rina ni dihantar kepada debt collector untuk tindakan undang-undang macam sms yang Rina dapat tulah. Cuma belum sampai tahap penyitaan lagi.

      p/s: Servis bantuan yang saya tawarkan ini adalah inisiatif saya sendiri. Tiada bayaran khas yang Coway peruntukan untuk saya. Support lah effort saya dengan LIKE dan REVIEW page saya https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

  14. Ravi chandran

    Hi my name is Ravi Chandran for the past 2 months your maintenance people never do the service why
    But payment every 1st will deduct from account

  15. marlina

    Salam Sejahtera,
    Saya pengguna coway yang setia, tetapi saya amat tidak berpuas hati dengan maklumat yang di beri. saya guna penapis air dan selepas beberapa tahun saya tambah penapis Udara, bila penapis air saya sudah hamper tamat 5 tahun, pihak coway call saya dan memberi pekej yg baru.. kerana lepas ni cody tak kan dtg untuk buat servis air. pakej yg di tawarkan jika puan tukar penapis air yang baru puan hanya perlu bayar rm99.00 dan promotion sekarang kalau puan tukar penapis air dan Udara puan perlu bayar rm189.00 dimana puan dapat lagi penjimatan. So, ok .. setujulah.. dalam bulan feb 2021 kita pun tukar produk.. then dia pun terangkan yang teknikal akan datang collect penapis Udara Lombok 2…so saya beranggapan yg penapis ni akan di terminate oleh staff coway tersebut, kerana saya bukan tambah penapis Udara, tetapi pakej di tukarkan kerana lebih jimat. 1 hari bila saya nak pindah, saya tanya staff coway…bagaimana caranya.. ooo puan kena buka barang tu dan bawa kerumah baru. lu pikirlah sendiri… kalau penapis boleh lah .. nak bawak.. ini penapis air… mana maunyer… nak cabut wayer… nak buang air dlm tu.… kita dah la x sihat sakit pinggang.. buat terjatuh… tak mampos… nak membayarnyer… so terpaksalah upah orang.. buka dan pasang.. adalah charge rm150.00. tapi baru sebentar tadi … staff coway.. whatapp… puan dah pindah ke..? kalau dah pindah kena inform 1800888111.. utk buat servis akan dating… so saya call.. utk update maklumat. selepas itu saya tanya bil yang tiap-tiap bulan bayar berapa.. sebab biasanya suami yg bayar. sekali dia cakap puan bayar setiap bulan rm293.00 ko rasaaaa… nak mencarutkan… bila saya tanya staff di dalam talian tu… dia cakap… puan kan guna 3 servis.. servis tu masih aktif… so saya cakaplah itu saya x tau… sebab tiada siapa yang suruh saya call dan terminate.. tapi tadi saya dah cakap suruh terminate skarang, dan saya tanya pasal pelarasan… dia cakap pelarasan kami x boleh buat… puan kena call staff yang buat tu.… wowww… senangnya customer servis dia… saya rasa PALING BAHAGIA. So skarang saya nak tahu.. siapa yg boleh menyelesaikan masalah saya.. dengan keadaan pendemic ni… saya rasa teraniaya… mudah sungguh coway buat duit…

    • harizcoway

      Salam Sejahtera Puan Marlina. Saya syorkan puan report pada customer service coway 1800-888-111. Puan mungkin ditipu oleh ejen yang tidak bertauliah atau scammer. Sebab tu saya banyak buat sharing dan sangat tekankan untuk cari ejen Coway yang trusted.

      Berkenaan cara terminate produk Puan boleh rujuk di blog saya ni. Dan dari apa yang Puan share ni maknanya produk puan beli tu masih baru, jadi cuba contact balik ejen yang approach puan dan mintak ganti rugi dari dia.

  16. Naziera kamaruddin

    Salam.. coway yg produk jenama lucy ni slalu bermasalah la erh , part ais slalu rosak, report pd yg servis pn lmbt nk baiki..smpai 3bln xleh guna yg ais tu….ntah la mcm mna,dh la last g servis masa bln puasa hri tu, ni dh bln 8 pn belum g servis lg..3bln xg servis..duit potong tiap2 bln..klo x autodebit cody g mtk kt rmh..sdgkn produk ni xleh guna pn.. byk sgt masalah bg sy..kesian kt mak ayah kt kg, sediakn utk mereka utk mudahkn krja tp hmmm kecewa..skrg ni dh naik warning merah sbb lama xservis.. mmg xpuas hti sgt la.. klo smua MCO pn knp rmh sy dh dtg servis..itu yg pelik.. hrp blh bantu..

    • harizcoway

      W’salam. Lucy jarang bermasalah. Mungkin nasib tak berapa baik. Sama macam beli barang elektrik lain. Ada orang elok je pakai. Ada orang sebaliknya.

      Sebarang report servis/kerosakan sebenarnya depend atas ejen u. Bagus ejen tu, baguslah after sale service dia. Sebab tu kena cari ejen yang bagus.

      Berkenaan lampu merah service check tu pula adalah untuk alert user. Takde effect pada produk. Sama macam kereta moden sekarang, bila dah sampai due service dia akan menyala simbol service.

  17. Fong

    What is the customer care service that offered by Coway when customer filed report of defect of the water purifier from Coway and there is No sense of Urgency.

    When the customer struggled no clean water supply for dail consumption, the technician can only come and inspect 5 days later due to full appointment!!!! This is really disappointing..

    • harizcoway

      Hi Mr Fong, on behalf Coway we are really sorry. As you know right now we are under FMCO and Coway isn’t listed as essential service. So we cannot do support until allowed by government. We want to satisfy all of our customer everytime. So when we able to do support we need to follow the queue. And if you have any further issue, please contact your agent. Your agent should assist you.

  18. Mohd Nazri Hilmy

    Dear Coway,

    Saya ada 2 soalan:

    1) Sekarang PKP, sudah lama Coway tidak diservis. Adakah selamat untuk minum?
    2) Kenapa Coway tidak memberi discount sebab Coway sepatutnya service setiap 2 bulan. Bayaran tetap sama walaupun lebih 2 bulan tidak servis. Hal ini menguntungkan coway.

    • harizcoway

      Maaf ini bukan website rasmi Coway. Ini adalah website kepunyaan Hariz, Ejen Coway No 1 Malaysia. Saya sediakan website ini untuk sebagai ibadah untuk membantu pelanggan Coway yang bermasalah.

      Berkenaan soalan Nazri;
      1. Air Coway masih selamat diminum walaupun dah lebih 2 bulan.
      2. Sekatan ni adalah daripada kerajaan, bukan dari Coway. Coway hanya follow undang-undang. Ia bukan menguntungkan tapi merugikan sebab Coway bukan sahaja extend servis di penghujung kontrak, tapi sekali dengan warranty dan sparepart secara percuma. Selebihnya sepatutnya ejen Coway Nazri ada terangkan.

  19. SAMSUL FADILAH BIN ASMARA

    Tadi dtg juru teknik coway utk mengantikan kerosakan pada mesin air saya. (Dalam pukul 3 petang) . Dalam pukul 4.20 anak maklum akan mesin mengeluarkan air atau berlaku limpahan air, saya menghubungi juru teknik berkenaan , dia minta saya tutup air dan elektrik. Serta memaklumkan akan dtg membaiki semula. Saya menunggu , menelefon , mesej sehingga lah skrg ( pukul 8.00 malam) namun bayang juruteknik tu pun takada. Call tak angkat…mesej tak balas…inikah khidmat terbaik coway utk pelanggan ..saya juga menghubungi cody coway yg biasa dtg ke rumah saya untuk membantu menghubungi juruteknik tersebut. Namun beliau maklum yg sama, call tak angkat dan mesej tak balas. Harap tindakan syarikat utk pekerja yg gagal seperti ini.

    • harizcoway

      Saya tak dapat nak komen sebab Samsul bukan customer saya. susah saya nak cek. Jadi suggestion saya buat report pada customer service Coway di 1800-888-111. Talian ni dirakam dan technician tu akan dikenakan tindakan disiplin jika bersalah. Dan technician lain akan dihanter ke rumah Samsul.

  20. Ahmad Suhaimi Bin yahaya

    ASSALAMUALAIKUM SAYA NAK BUAT ADUAN TENTANG SYARIKAT COWAY NI..SAYA ADA MEMBUAT SEWABELI MESIN PENAPIS AIR COWAY TAHUN LEPAS TAMAT TEMPOH SEWABELI 5 TAHUN.KEMUDIAN SAYA SAMBUNG KONTRAK SERVICE 1 TAHUN DENGAN BAYARAN RM600 LEBIH SETAHUN.MALANGNYA HANYA DUAKALI SAHAJA DATANG MAC & MEI SELEPAS PKP LANGSUNG XDATANG.SAYA CUBA HUBUNGI 1800888111 TETAPI TIDAK DILAYAN…SAYA NAK TANYA ENCIK APA SEBENARNYA SUDAH BERLAKU KEPADA SYARIKAT COWAY YANG DULUNYA SAYA SANGAT HORMATI…ADAKAH WANG SAYA AKAN DIPULANGKAN ATAU BAKI SERVICE AKAN DILANJUTKAN ATAU LAPORAN POLIS PERLU DILAKUKAN..EXPIRY DATE 31 OGOS 2021.MINTA PENJELASAN

    • harizcoway

      Waalaikummussalam. Mungkin ejen Tuan tak update Tuan. Untuk yang akan datang renew lah dengan saya. Baru Tuan akan dapat mesej makluman.

      Untuk service waktu PKP memang tiada disebabkan oleh sekatan oleh kerajaan bagi mengelakkan penyebaran wabak covid-19 ini. Jika jadual servis Tuan di bulan ganjil maknanya bulan ni Tuan akan ada servis. Untuk servis pada bulan 7 tu nanti akan diganti pada penghujung kontrak.

  21. Meera

    Kalau berenti auto debit dari bank dan bayar pada masa servis,(cash on service) , adakah nama saya jadi ctos di bank?

  22. nur

    kenapa xde official annoucement sampai bila xbole dtg servis? tekak dah sakit minum air last servis bulan 4. last official anoucement 14012021. any update from yours not gov.

  23. KC

    Hi. Nak tanya, last servis bulan May. Smpai sekarang tak servis lagi. Selamat x minum air tu? Sangat risau sebab ade budak2 kecik kat rumah

    Tq

  24. linda johari

    HI maaf, sekadar nak bertanya. Di kampung suami, kami ada pasangkan penapis air sejak bulan March/April 2021, sehingga sekarang masih tiada lagi cody yang datang untuk servis filter. Mesin pun dah dua bulan naik lampu servis tersebut. Boleh saya tahu bagaimana utk saya berhubung dgn pihak terlibat dan memohon utk tindakan segera ? terima kasih

  25. Ikram

    Masalah sy dengan last servis.janji nak datang servis sampai bulan 12 dah tak datang.alasan pkp tp dah habis pkp pun masih tak datang.last servis bulan 3 sampai sekarang tak dtg jgk.mcm mana sy nak buat report ttg ajen tu.whatsap bluetik tp x balas apa².

  26. Nor sabariah

    Salam hafiz sblm nie saya Pakai coway selama 3 tahun jdi saya nak tolak Dan ambik yang baru atas Nama abg sya Dan ada tunggangkan selama 1 bln jadi bln lps dia dah ptong Rm90 dari bank sy Dan bulan nie dia buat permotongan lg sbnyk rm187 sdgkan sy hnya ada 1 bln shj Kerana bulan2 sy hanya kena byr rm187 utk tiap2 bulan jdi utk ape dia ptong lg bole sy tahu knp Dan mcm mana bole buat permotongn melebihi had

    • harizcoway

      W’salam. Payah nak jawab secara spesifik sebab Nor bukan customer saya dan saya tak dapat access akaun Nor. FYI, Coway takkan potong lebih sebab setiap amount yang akan dipotong adalah mengikut perjanjian. Rujuk balik aggreement sewaktu pembelian.

      Yang kedua, Coway tiada produk yang berharga RM187. Cuba semak balik. Saya risau produk yang Nor pakai adalah bukan Coway.TQ

      • Roziah Ibrahim

        Salam..sebelum nie saya ada guna penapis udara dan penapis air coway..kemudian ada agen cadangkan untuk return yang lama dan beli yang baru disebabkan bayaran baru lebih murah dari yang lama..dan dijanjikan 2 bulan tidak perlu bayar yang baru..bila barang caway baru sampai..saya masih kene bayar yang lama dan yang baru..dah 2 bulan masih perlu bayar yang lama dan baru..bila saya tanya agen berkenaan.. dimaklumkan barang yang lama belum dibuat return lagi..boleh saya tahu dengan sapa perlu saya rujuk untuk saya stopkan pembayaran coway yang lama..sebab kat sini saya nampak agen telah putar belit maklumat

  27. Tasha Puteriagin binti kaspullidzan

    Saya nak tanya.. Boleh tak tukar akaun bank lain untuk pemotongan auto debit..

  28. Zharif

    Entah la rasa menyesal pulak ambik penapis air ni.. service teruk.. yg dtg rmh buat servis penapis tu mcm nk xnk je buat .. cara kerja x kemas..

  29. Irwana

    Dah masuk 3 bulan tk servis aduan dibuat 3 kali dah tp tk ada tindakan ape2 pun.masih tk ada pihak cowey hntar org untuk servis

  30. Ema 2704

    Salam encik. Boleh ke jika saya ingin buat report mengenai cody yg cover area kawasan kajang? Sebab saya mengalami gangguan drpd cody coway. Beliau selalu plan servis last minit. Esok pagi nak datang malam ini baru inform dan memaksa saya. Sy sudah memberitahu waktu register dulu bahawa saya cuma available sabtu atau ahad saja. Tetapi cody tersebut selalu berkeras untuk buat servis pada hari biasa iaitu hari bekerja. Beliau juga pernah mengugut saya jika saya tidak buat servis pada kali ini beliau akan datang balik selepas 3 bulan lagi atau entah bila lagi. Aduhai, lagaknya macam samseng wanita. Kadang saya terpaksa membatalkan plan hujung minggu kerana dipaksa oleh beliau dengan menelefon suami saya. Beliau juga tidak menepati waktu, dijadualkan pada pukul 10 pagi, tetapi beliau datang lebih awal pukul 9. Jadi, kami belum bersedia dan bersiap, ada juga masa itu sy masih berada di pasar. Di sini seolah-olah customer yg perlu ikut cakap cody dan wajib bertolak ansur dengan cody saja. Di manakah saluran yg betul untuk saya adukan perkara seperti ini supaya tidak berulang lagi? Terima kasih

    • harizcoway

      W’salam. Boleh buat report. Nanti pihak management akan ambik tindakan. Untuk buat report ada 2 saluran. Pertama report pada ejen yang menguruskan tempahan Coway Ema. Kedua call terus customer service 1800-888-111 dan buat aduan.

  31. Panglima

    Pengurusan coway paling teruk sekali.. Minta tukar nama dari bulan 12 sampai sekarang masih nama yg sama.. Bila lambat bayar pandai memekak.. Bila bahagian kita sampai sekarang tak settle2 lagi.. Service pun kadang dah sampai 4 bulan pun tak service.. Cukup 3 tahun nak terminate terus.. Sangat2 teruk pengurusan..

    • harizcoway

      Asyraf boleh call terus customer service dan buat semakan kenapa nama belum bertukar. Adakah disebabkan Asyraf salah buat laporan, ataupun kontrak yang Asyraf langgan tu tak boleh buat pertukaran nama. Sila rujuk semula dengan ejen Coway Asyraf.

  32. Ida

    Sy sangat2 tidak berpuas hati dgn coway HQ KK..Tghari td sy didatangi Hq COWAY dr kk..sangat tidak beradab dan sgt kurang ajar..tghari ada lah waktu masak dan waktu makan bg keluarga tp hq dtg pd masa itu untuk memungut hutang..dah la tak call langsung infom nak dtg..sgt2 tidak beradab..bkn kmi nak lari pun..tak pyh la nak risau. skrg sy ambik keputusan sy nak return penapis air tu..dah la main buka ja pintu tanpa ketuk..masuk tnpa persetujuan sy.. dtg mcm along..paksa buat call careline..tgh masak diorg tgu smpai dpt call careline…tak kurang ajar ke namanya tu..baik sy berhutang dgn along..kepada HQ COWAY kk..lain kali dtg ruma org..masuk kampung org tolong beradab sikit ya HQ COWAY KOTA KINABALU..jgn nak tunjuk samseng sgt,jgn berlagak sgt..sy ada video kekurangan ajaran HQ COWAY KK…bila2 masa sy akn viral…jgn krn nila setitik,rosak susu sebelanga…. Tqvm

    • harizcoway

      Hi Ida. Untuk pengetahuan Ida HQ Coway hanya di KL bukan di KK. Coway juga ada SOP untuk pungutan hutang. Cuba Ida call Coway Careline 1800-888-111 dan buat aduan. Jika benar staff Coway buat macam tu. Lampirkan video tersebut untuk tindakan disiplin. TQ

  33. Reen

    The worst ever customer service and services from Coway. Its been 4 months now I requested Coway to Return machine as they unable to fix Machine in my office, and Ive been charged for the past 4 months non stop even they claim its stopped already last month in August. Totally unacceptable and frustrating. Hope someone will actually WORK at Coway to sort this minor issue, and Refund my money.

  34. Anas

    Kesal dgn sikap tukang servis Coway. Ya, saya akui ada tunggakan selama dua bulan (Ogos dan Sept 2022). Tapi apa yg saya lebih kesalkan. Si tukang servis Coway ni pandai-pandai ambil jalan sendiri utk call & WhatsApp personal pd pihak kedua (isteri) selain saya (pemilik nama atas kontrak Coway) utk bertanyakan tentang bulanan yg tertunggak. Dalam masa yg sama, daripada tiada isu antara saya dan isteri, terus timbul isu perbalahan. Sedangkan setiap payment, semua dibawah pengurusan saya. Adakah budaya seperti ini yg diterapkan oleh pihak Coway kpd pekerja-pekerja anda? Mengalahkan Ah-Long yg dtg kutip hutang. Soalan saya, bolehkan jika saya mengambil tindakan utk perkara yg saya lalui?

  35. Zul

    Saya dapat panggilan dari cody boleh cody datang malam untuk servis adakah coway membenarkan cody dah servis pada waktu malam?

  36. Mimi

    Sy ada tunggakan 2 bulan. Tapi dah bgtau dgn cody nk bayar pada 7/11/22 dia punya lah rude whatsapp saya paksa2 bayar. Dlu penah datang rumah pagi2 bising2 kat pagar rumah sedangkan masa tu saya tengah kuarantin covid. Dasyat betul ye cara cody mintak hutang. Boleh ke nk tukar cody lain? Yg ni suka sgt memaksa dan sgt kurang ajar.

    • harizcoway

      Cody ni susah nak rude. Sebab next 2 month akan datang balik. Tetapi jika ada staff yang mempunyai attitude problem. Mimi boleh complain dekat Coway careline 1800-888-111 dan kami akan ambil tindakan sewajarnya.

  37. my-sutera sdn bhd

    Selamat pagi
    saya cuba dapatkan agreement dari coway melalui sales girl ni dah 3 minggu, sekarang bila call, tak jawab.. watsapp pun hanya single tick.. jadi apa respon dari pihak coway tuk settlekan perkara ni. benda tu kita nak guna tuk audit.. jadi kalau hold terlalu lama… byk benda yang pending.. mohon repson dari coway.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Copyright protected by Hariz Coway