Menu Close

CARA TUKAR NAMA PEMBELI PENAPIS COWAY

Cara Tukar Nama Pembeli Penapis Coway

Hi dan Salam Sejahtera. Ramai yang pm Hariz dan bertanya, “boleh ke saya tukar nama penapis coway kepada orang lain?”

Jawapannya BOLEH dengan syarat;

  • Penapis Coway tersebut bukan didalam promosi WOW Plan, Combo, I-care ataupun Take Me Home Promo.
  • Penapis Coway tersebut tiada tunggakan sewa.
  • Owner baru mestilah tiada rekod blacklist CTOS.

Jika Tuan/Puan ada outstanding sila buat bayaran dahulu sebelum proses tukar dibuat.

CONTOH BORANG YANG PERLU DIISI

Borang ni ada perbezaan mengikut status produk Tuan/Puan. Jika status produk sudah jadi hak milik, proses dan documentation dia lebih mudah berbanding status yang masih di dalam kontrak sewa beli.

Apa yang Tuan/Puan perlu buat hubungi ejen yang uruskan pembelian Coway dulu ataupun pergi ke mana-mana pejabat Coway berdekatan dengan Tuan/Puan.

Sila standby IC , Kad Bank dan Slip Gaji owner baru sebelum ke mana-mana kaunter Coway.

Sekian...

Jika sharing Hariz ni membantu dan memudahkan urusan Tuan/Puan sila LIKE dan REVIEW page Hariz dengan menekan gambar dibawah.

KLIK GAMBAR UNTUK SUPPORT

Jika ada soalan sila hubungi Coway Careline di talian 1800-888-111 atau tinggalkan komen anda dibawah. Terima kasih.

4 Comments

  1. muiz

    hariz, nak tanya pasal transfer owner ni kita dh tak perlu deal dengan orang lama just berurusan dengan agent/counter coway kan.
    yg ke 2 penapis air ,saya dh ambil dan pasang sendiri dari owner lama dan still bayar bulan2 tapi nak transfer owner agent coway saya slow balas message pun macam nak tak nak ja transfer ni. (dah 2 bulan).

    • harizcoway

      Jika owner lama bersetuju, minta ejen dia uruskan pertukaran nama. Proses tukar nama memang ambik masa tapi takdelah sampai 2 bulan. Contact balik ejen tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

error: Copyright protected by Hariz Coway