Menu Close

CARA SEMAK BILL STATEMENT COWAY

Cara Semak Bill Coway

Kalau Tuan/Puan sedang berada di laman Hariz Coway dan terjumpa entri ini, saya jamin mesti Tuan/Puan sudah pun hilang bukti pembayaran dan sejarah pembayaran penapis Coway Tuan/Puan betul?

Cara semak bill statement penapis Coway mudah sahaja. Ada 5 cara mudah yang Hariz nak kongsikan disini.

Jika apa yang Hariz kongsikan disini membantu dan menjawab persoalan Tuan/Puan. Sila LIKE page fb Hariz dengan klik butang dibawah sebagai tanda sokongan anda.

1. Dari Ejen Coway Sendiri

Setiap customer ada ejen Coway masing-masing. Jadi rujuk dengan Ejen yang uruskan pembelian Coway Tuan/Puan dulu.

2. Dari Cody Yang Servis Coway

Setiap customer ada tukang servis (cody) masing-masing. Jadi Tuan/Puan boleh rujuk dengan cody yang datang servis penapis Coway di rumah Tuan/Puan.

3. Hubungi Coway Careline

Coway sudah pun menyediakan talian free tol bagi membantu setiap customer Coway mendapatkan after sale service yang terbaik. Jika anda kehilangan contact no ejen dan cody. Boleh hubungi Customer Service Coway 1-800-888-111.

4. Semakan di kaunter Coway

Untuk lokasi kaunter berdekatan boleh cari Coway Sales Office >disini<

5. Semakan di Website Coway

Klik https://selfcare.coway.com.my/ untuk semakan. Hanya owner sahaja yang boleh buat semakan.

5. Khidmat Bantuan Pakar Coway

Tuan/Puan boleh dapatkan khidmat dari saya bersyarat. Tuan/Puan wajib LIKE page fb saya >KLIK SINI UNTUK LIKE< sebelum klik butang whatsapp dibawah.

240 Comments

  1. HANISAH BINTI MATSAID

    Sgt berpuas hati dgn explaination yg diberi..lebih jelas dan lebih mudah difahami membantu sgt..sbb sebelum ni tak tahu mcm mana nak semak tunggakan☺️ Tqvm hariz

    • Hara aliesya

      Sya nak tnya. Jika nak pulangkan kembali coway storm.adakah sya d snrai hitamkan? Sbb mula2 ambil coway storm untuk habuk tu tnpa pgtahuan sya..dan dari mula kna hntar kerumah kjap ja pkai sbb jrang ada org.. dan xprnh buat byaran..bole tlg jelaskan ..kalo kmbalikan adakah sy akan blcklish?

      • harizcoway

        Untuk soalan Aliesya, pemulangan semula adalah dibenarkan. Bagi yang masih dalam tempoh minimum kontrak customer akan dikenakan penalti dan bagi yang dah melepasi tempoh minimum kontrak boleh buat pemulangan tanpa sebarang penalti. Tindakan blacklist ni hanya dikenakan pada orang yang tidak bayar sahaja.

          • harizcoway

            Yang tu kena cek dengan bank. Jika nak cek tunggakan atau pembayaran yang telah dibuat boleh mintak payment ledger di mana-mana kaunter Coway berdekatan.

        • Siti zahara binti mohamed yousef

          Hi..saya zara.sy tk dapat buka account coway saya sebab no phone didaftarkan nombor lama..jadi saya disekat untuk melihat perjalanan pembayaran yang dibuat oleh saya
          Dan lagi saya ada cuba menghubungi talian hotline banyak kali tapi tk ada orang angkat.
          Saya cuba kaedah lain dengan live chat (whatsapp) tapi mereka tidak memberikan kerjasama yang sepatutnya..

        • Maylizza Gilbert

          Tumpang Tanya..saya punya service lady selalu collect duit ..sometimes 1 Kali sebulan.. smtimes 2 Kali sebulan..tp payment without resit..then bila lain person yg service..dia ckp Ada tunggakan..boleh tahu mcmna check secara online stiap bil yg masuk dbyar setiap bulan

          • Zainon

            Kalau bayar bulan2 ni nanti nk buat personal loan ada effect tak?mcm aeon tu..kalau ada loan dgn aeon nk buat personal loan mmg payah

          • harizcoway

            Kalau loan dengan Coway tak dikira komitmen. Jadi tak kacau kadar pinjaman Tuan walaupun ada 10 produk register atas nama sendiri. Untuk lebih detail boleh hubungi saya di 017-729 9276.

            p/s: Servis bantuan yang saya tawarkan ini adalah inisiatif saya sendiri. Tiada bayaran khas yang Coway peruntukan untuk saya. Support lah effort saya dengan LIKE dan REVIEW page saya https://www.facebook.com/HarizCowayShop/ TQ

      • Muhamad rasyid

        Assalamualaikum encik hariz. Saya ade pertanyaan sedikit. Td saya ade dpt panggilan dri pihak coway yg menyatakan saya ade tunggakan yg tak berbayar padahal saya tkde ambil atau berurusan dgn pihak coway pon sebelom ni. Mcm mne saya nk tahu yg saya ade berhutang dgn coway ?