Menu Close

AIR RO NI BAGUS KE ?

*ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT PAGI*
*Benda penting sis nak SHARE yang ramai orang tak tahu*
PADAHAL BENDA NI ADALAH HARI-HARI KITA MINUM UNTUK HIDUP.
Hari ni sis nak share PENGALAMAN SIS TERKENA BATU KARANG DALAM BUAH PINGGANG. 2 tahun menderita sakit. Selepas guna air RO dari COWAY. Alhamdulillah sekarang bebas dari sebarang penyakit. Syukur Allah masih sayang šŸ¤²
1. *Reverse Osmosis (RO)*
*APA ITU RO:* Proses dimana menghasilkan Air Tulen (Pure water) iaitu air yang betul-betul bersih yang bermanfaat untuk membantu menyihatkan organ-organ dalaman manusia terutamanya organ buah pinggang.
*SIAPA PERLU:* Sesuai untuk individu pada masa sihat yang mementingkan penjagaan buah pinggang untuk jangka masa panjang.
Bagi pesakit yang menghidap masalah berkaitan buah pinggang dan lebih-lebih lagi perlu dialisiskan pada buah pinggang adalah disarankan untuk mengamalkan minum air bersih jenis ā€œReverse Osmosisā€ daripada Doktor Pakar.
*KENAPA KENA PILIH AIR RO (Reverse Osmosis)*.
1. RO menggunakan penapisan air yang paling halus iaitu sehalus 0.0001 micron bersamaan dengan 0.00000000001m serta menghasilkan air yang lebih lembut dan lebih ringan diminum
Kerana kehalusannya itu maka semua kandungan dlm air ditapis samada yg baik (mineral) mahupun yg tidak baik (logam berat). Namun begitu hakikat nya, mineral yg tertapis tersebut tidaklah menyebabkan badan kekurangan mineral kerana kandungan mineral terlalu sedikit hanya sebesar ikan bilis dlm 1 botol air 1.5 liter.
Sedangkan kandungan mineral boleh ditampung drpd pemakanan sayuran2, nasi dan sebagainya. Namun bagi mereka yg bergantung hidup dengan minum sahaja RO adalah tidak sesuai sama sekali. Tetapi selain golongan ini, RO adalah yg terbaik utk semua kerana air nya betul2 bersih & tulen. Sbb itu fokus Coway pada RO selama ini.
*PENAPIS AIR MANA PAKAI RO: FERRY, VILLEAM II, OMBAK, PETIT, CORE, LUCY* @ Coway Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *