Menu Close

7 SEBAB UTAMA KENAPA PENAPIS UDARA COWAY LEBIH BAIK DARI JENAMA LAIN

7 SEBAB UTAMA KENAPA PENAPIS UDARA COWAY LEBIH BAIK DARI JENAMA LAIN (1)

Hmmm… Tak pernah terfikir pun kita tentang udara dalam rumah kan kan kan ? Apa pun yang penting, TAHNIAH Tuan/Puan telah sampai ke blog yang tepat untuk mendapatkan rujukan serta khidmat nasihat berkenaan penapis udara coway yang tepat dari wakil jualan Coway TERBAIK di Malaysia.

GATAL HIDUNG ?

ASMA ?

EKZEMA ?

BRONLITIS ?

HABUK HALUS ?

BULU KUCING ?

BAU KEPAM ?

JEREBU ?

KINI TIDAK LAGI

7 SEBAB UTAMA KENAPA PENAPIS UDARA COWAY LEBIH BAIK DARI JENAMA LAIN

p/s : di dalam jadual perbandingan di atas ini, adalah model penapis udara Lombok generasi I, terkini model Lombok II, hebat kan ?

1. Clean Air Delivery Rate (CADR) yang tinggi

Penapis udara Coway mempunyai CADR yang tinggi dan diiktiraf oleh AHAM Verified dan KACA. CADR atau Clean Air Delivery Rate ini bermaksud kadar keupayaan penapis udara membersihkan udara dalam ruang yang ditetapkan. Dan hasil kajian menunjukkan penapis udara Coway lebih pantas membersihkan udara berbanding beberapa model yang didalam julat harga yang sama.

2. HEPA filter

Hepa Filter atau High Efficiency Particulate Air adalah antara teknologi terbaik masa kini untuk membersihkan udara dari kotoran virus dan bakteria.

Setiap penapis udara yang berkualiti pasti mempunyai penapis HEPA ini.

Fungsi HEPA filter adalah untuk menapis debunga, zarah-zarah halus, hama, kulat dan juga asap rokok dan bau masakan dari ruang udara anda.

Hama pula yang terdapat di udara berpunca daripada katil, sofa, tilam, dan juga haiwan peliharaan dapat ditapis menggunakan penapis udara.

Kerana HEPA filter mempunyai liang-liang/jaringan tapisan yang sangat halus dan dapat memerangkap bendasing yang sangat halus.

3. RBD plasma filter

Model Lombok II mempunyai RBD Plasma Filter dan sistem tapisan yang menjana ion-ion bercas yang memerangkap zarah-zarah halus bawaan udara dan membersihkan lembapan dan kuman-kuman seperti Aspergillus, Nigermand dan E.Coli.

Ia juga menguraikan gas-gas merbahaya seperti formaldehid.

Di dalam masa yang sama juga, ia dapat menyahaktfikan bakteria, kuman dan virus penyebab sakit bagi memastikan anda sekeluarga tidak menjangkiti antara satu sama lain.

RBD Plasma Filter ini spesifik untuk kegunaan tersebut kerana bakteria, kuman dan virus tidak dapat ditapis oleh penapis biasa kerana saiznya sangat-sangat kecil.

4. Energy Star

Semua penapis udara Coway menggunakan mendapat pengiktirafan cekap tenaga oleh Energy Star. Ini bermakna penggunaan elektrik anda sangat jimat walaupun dipasang 24 jam.

5. SIRIM

Semua produk Coway telah melalui pemeriksaan dan pengujian SIRIM bagi memastikan ia menepati piaiwaian yang telah ditetapkan.

Alat yang tidak mempunyai tanda kelulusan SIRIM boleh menjurus kepada punca berlakunya litar pintas sehingga mengakibatkan kebakaran dan tidak layak mendapat perlindungan insuran.

6. Air Quality Indicator – Penunjuk Kualiti Udara

Penapis udara Coway mempunyai fungsi untuk mengesan kualiti udara di dalam rumah. Cara yang paling mudah adalah menggunakan kod warna.

Jika udara di dalam rumah dalam keadaan teruk, ia akan berubah kepada warna merah. Apabila udara dalam rumah sudah dibersihkan dan berada pada tahap yang bagus, ia akan berubah kepada warna biru.

Jadi, anda boleh tahu tahap kebersihan udara anda setiap masa.

7. Kualiti Servis yang Terbaik

Coway memberikan anda kualiti servis paling kerap dipasaran iaitu setiap 2 bulan. Ini bagi memastikan penapis udara anda dapat bekerja secara optimum untuk jangka masa pendek dan jangka masa panjang.

Selain itu penapis yang diservis dengan kerap dapat mengelakkan pembiakan virus dan bakteria yang akan menjejaskan kesihatan anda sekeluarga.

Service team yang dikenali sebagai Coway Lady (CODY) juga semuanya ramah dan terlatih. Anda tidak perlu risau tentang servis kerana pihak CODY akan menghubungi anda untuk temujanji servis dan penukaran filter.

Untuk tempahan dan pemasangan dengan harga promosi terkini.

Sila Klik Link Dibawah

Sekian...

Jika sharing Hariz ni membantu dan memudahkan urusan Tuan/Puan sila LIKE dan REVIEW page Hariz dengan menekan gambar dibawah.

KLIK GAMBAR UNTUK SUPPORT

Jika ada soalan sila hubungi Coway Careline di talian 1800-888-111 atau tinggalkan komen anda dibawah. Terima kasih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *